Gruppesamtaler

Gruppesamtaler giver dig et trygt forum, hvor du kan dele dine udfordringer. Her får du ekstra forståelse og genkendelighed for din situation. Samtidig får du ny inspiration til at håndtere situationen.

Hvorfor gruppeterapi?
Som mennesker er vi i bund og grund sociale. Et fælles forum giver noget specielt til din udviklingsproces, som også giver dig ballast uden for terapiens rum. Du vil opleve at det virker støttende, når andre oplever problemer, der ligner dine. Du er således ikke alene i verden med dine udfordringer. Udvekslingen af egne erfaringer, måder at forstå ting på og ikke mindst indlevelse i andres situation er givtige elementer i gruppeprocessen.

Gruppen kan stimulere din lyst og give dig mod til at dele ting som er godt for dig ikke at stå helt alene med. Terapigrupper udvikler sig efterhånden som gruppemedlemmerne får mere tillid til hinanden – fuldstændigt som grupper gør det uden for terapilokalet.

Hvordan får du mest ud af gruppeterapi?
Jo mere du engagerer dig i gruppen, jo mere vil du få ud af det. Brug gruppen som en træningsplads til at mærke dig selv og hvordan du agerer i det fælles rum.

Her kan du eksempelvis også træne din personlige kommunikation. På den måde får du opmærksomhed og feedback på hvordan din kommunikation virker, samtidig med at du bearbejder dét, der er svært for dig.

Grupperegler
Du og din gruppe skal føle jer trygge i fællesskabet. Derfor er tavshedspligt er det bærende princip, der styrer gruppen. Det er vigtigt, at det, der bliver talt om i gruppen, ikke bliver fortalt udenfor gruppen. Kun helt anonymiseret og generaliseret omtale til udvalgte personer kan accepteres. Desuden arbejder vi ud fra princippet om respektfuld og autentisk kommunikation.

Hvilke temaer tager vi op i grupper?
Vi etablerer grupper, der arbejder med temaer og udfordringer som stress, afhængighedsproblematikker, sorg, sygdom, perfektionisme, ensomhed, overforbrug og dårlige økonomi mv. Vi tilbyder også supervisionsgrupper til særlige faggrupper, fx lærere, socialarbejdere, ledere mv.

Desuden laver vi mandegrupper, der henvender sig til mænd i alle aldre og faggrupper. Temaer kan være, at være nybagt far, når parforholdet knager, eller er i tvivl vedrørende fremtiden.


PSSSSSSST….

Vi er på Facebook, se hvad
der er aktuelt hos os

OM OS

Rødovre Terapi Center
Rødovrevej 247, st.
2610 Rødovre

21 78 84 42
kontakt@rodovre-terapicenter.dk

AKTUELT

Se vores aktuelle tilbud til kommuner her

Vi er på Facebook. Følg vores aktiviteter og nyheder på vores facebook profil.

Facebook-ikon

KONTAKT OS