Samtaleterapi mod afhængighed i Rødovre Terapicenter tæt på København og Vestegnen!

Samtaleterapi mod afhængighed

Rødovre Terapicenter tilbyder samtaleterapi mod afhængighed. Sammen med terapeuten skaber du en arbejdsalliance, hvor vi fokuserer på problemerne og de oplevelser der kan ligge til grund for at du har udviklet en afhængighed. Typisk dækker misbrug over en flugt fra ubehagelige følelser og over smerte, sorg og angst, som ikke er blevet set og mødt, da du var barn.

Ved at møde dine dybe behov og undertrykte følelser bliver du mere helstøbt. Hermed kan du langsomt opbygge din balance og råstyrke igen. Hjernens og kroppens biokemi påvirkes når dine følelsesmæssige tilstande bedres og det blive lettere at være i verden uden “stoffet”.

Du er velkommen til at kontakte os hvis du har spørgsmål til afhængighed. Vi tilbyder også parterapi, familieterapi og gruppeterapi til behandling af afhængighedsproblematikker.

Afhængighed er belastende og har mange ansigter

At leve dagligt med en afhængighed og dermed tab af selvkontrol er en stor belastning. Det kræver ofte tid og energi at få tilfredsstillet trangen efter det som man er afhængig af. Det kan fx være arbejde, sukker, alkohol, stoffer, spil eller pornografi.

Uden samtaleterapi mod afhængighed kan trangen efter “stoffet” blive kraftigere og kraftigere og du begynder langsomt at gå på kompromis med dine værdier. “Stoffet” bliver det vigtigste og alt andet kommer i anden række og de negative konsekvenser af misbruget forøges betragteligt.


Risko ved afhængighedslivstil

De nærmeste pårørende er de første der bliver ramt af de negative konsekvenser og det  udvikler sig som en nedadgående spiral. De pårørende kan ganske ubevist blive medafhængige og komme til at samarbejde med afhængigheden ved blandt andet at fortie problemerne.

Det bliver mere sårbart hvis afhængigheden fører til store fysiske og sociale problemer. Der kan således tilstøde andre problemstillinger som udbrændthed, skilsmisse, større isolation eller arbejdsløshed hvis misbruget får rigtig fat.

Er du pårørende til en med en afhængighedsproblematik?

Problematikken kan være i forhold til alkohol, spil, arbejde, sex eller andre ting.

Definition af medafhængighed:

Der er tale om medafhængighed, når du oplever at være følelsesmæssigt afhængig af et andet menneske, der er mere optaget af “andet” end relationen til dig.

Du er medafhængig, når du tilsidesætter  dine værdinormer og lader din partners adfærd og behov være udslagsgivende for din personlige trivsel.

Hvad sker der i et forhold, hvor der er en afhængighedsproblematik?

Afhængighed kan fylde alt for meget i et parforhold eller en familie. Konsekvensen bliver at afhængigheden bliver omdrejningspunkt for parforholdets og familiens trivsel.

De pårørende ignorerer ofte deres egne behov og følelser. Håbet er at drukturene, spillelidenskaben, arbejdsnarkomanien mv er enkeltstående tilfælde.  Måske bliver du som pårørende ved med at tilgive? Men uden at der sker en ændring?  Måske påtager du dig noget af skyld og lever i håbet om, at tingenes tilstand vil ændre sig. Du accepterer episoder med aggression eller vold som enkeltstående tilfælde. Og du undskylder  måske partneren overfor omgivelserne. Din tolerance øges gradvist, du tolererer mere og mere ”for husfredens skyld”. Du holder facaden udadtil.  Glæden forsvinder og du føler dig nedtrykt og anspændt.

Hvis du har været barn i en familie med misbrug er medafhængighed velkendt for dig. Din reaktion på dysfunktionen i barndommen med den utilstrækkelige kontakt, omsorg og prioritering har givet udfordringer med selvværdet og og dine grænser overskrides på bekostning af din integritet.

Udvikling af medafhængighed i parforholdet

Du kan opleve en større og større afmagt i forhold til din partners afhængighedsproblem. Du begynder sikkert at tvivle på dig selv og mister efterhånden dit selvværd. At kontrollere din partner bliver vældig vigtigt for dig. Dit humør svinger med din partners humør. Meget energi går til parforholdets problemer. Du går på listefødder og føler dig ansvarlig for stemningen i hjemmet. Du overtager efterhånden ansvaret for rigtig mange ting i hjemmet i takt med at din partners afhængighed tiltager i styrke. Dette bevirker, at din partner netop ikke tager ansvar. Du kan efterhånden ikke mærke dine egne behov, fordi du konstant er optaget af partnerens / de andres behov. Du fortsætter med at dække over problemet, for hvad ville der ske, hvis andre opdagede problemet?

Ja, hvad ville der egentlig ske?

Undersøgelser viser, at jo mere man som pårørende dækker over problemet, jo mere kommer det til at fylde i parforholdet på en destruktiv måde. Hvis man derimod begynder at passe på sig selv, sætter sine egne grænser for, hvad man vil stå model til – og handler på dette, så vil der være en større sandsynlighed for at partneren søger professionel hjælp for sit problem. Og i de tilfælde, hvor dette ikke sker, og hvor den pårørende søger professionel hjælp, vil du som pårørende få mulighed for at tage stilling til, på hvilke præmisser, du vil fortsætte eller ikke fortsætte i et dysfungerende forhold.


PSSSSSSST….

Vi er på Facebook, se hvad
der er aktuelt hos os

OM OS

Rødovre Terapi Center
Rødovrevej 247, st.
2610 Rødovre

21 78 84 42
kontakt@rodovre-terapicenter.dk

AKTUELT

Se vores aktuelle tilbud til kommuner her

Vi er på Facebook. Følg vores aktiviteter og nyheder på vores facebook profil.

Facebook-ikon

KONTAKT OS