Hvis det er svært at være i en sund relation af kærlighed og tilknytning kan Rødovre Terapicenters parterapeuter hjælpe jer

Få mere indsigt i skjulte psykologiske mekanismer bag ethvert parforhold i Rødovre Terapicenter

Ifølge Imago-kærlighedsteorien leder vi alle på et ubevidst plan efter ‘den eneste ene’ med nogle ganske bestemte egenskaber, såvel positive som negative. Mangeårig forskning viser, at vi leder efter en kærlighedspartner, som har samme egenskaber som de mennesker vi er vokset op sammen med; forældre og /eller søskende samt de egenskaber, som kompenserer for éns egne fortrængte sider (skyggesiderne).

Man kan faktisk ikke blive tiltrukket af nogen, som ikke på en eller anden måde repræsenterer noget velkendt. På et ubevidst plan forsøger vi at genskabe barndommens miljø – på godt og ondt. Vi gør det i et forsøg på at hele de sår og skrammer, vi fik i barndommen. Og der behøver ikke at være tale om voldsomme barndomstraumer, som fx skilsmisse, seksuel eller fysisk mishandling. Selv i det mest kærlige og omsorgsfulde opvækstmiljø, vil man få visse sår og skrammer – ganske enkelt fordi det fuldkomne forældrepar ikke findes. Selv de mest velmenende forældre kan ikke til hver en tid opfylde alle barnets behov, og forældrene vil, ligeledes på et ubevidst plan, komme til at give visse følelsesmæssige sår videre i arv til deres børn.

Som børn har vi et grundlæggende behov for tilknytning. Den måde, vi lærer at tilknytte os på, vil præge os senere i voksenlivet – og derfor også den måde, hvorpå vi knytter os til en kærlighedspartner. I parterapien vil parterapeuten have i baghovedet at der er en tilknytning, som kan skabe udfordringer hvis I ikke bliver bevidste om problemet.

Der er fra barndommen helt grundlæggende måder, vi kan tilknytte os på (tilknytningsteorien):

  • tryg tilknytning,
  • ambivalent tilknytning,
  • undvigende tilknytning, og
  • desorganiseret tilknytning

Afhængig af den måde, vi er blevet mødt på af vore forældre, udvikler vi vores tilknytningsmønstre. Som regel har vi lidt af hvert i os, og der vil oftest være ét af tilknytningsmønstrene, som især vil dominere.

Den trygge tilknytning er den oprindelige. Den, som vi helt tilbage i livmoderen har oplevet. De andre tilknytningsmønstre er ligesom ubevidste beskyttelsesmekanismer, der har lagt sig lag på lag uden om den oprindelige. Det vil altså sige, at den oprindelige, trygge tilknytning har vi alle et eller andet sted i os som en oprindelig kerne, vi kan genfinde. Den trygge tilknytning er den, som kan give os det kærlighedsliv, vi drømmer om. Det er altså de tre utrygge tilknytningsmønstre, som hver på deres måde spænder ben i kærlighedslivet.

Hvordan genfinder du I begge det trygge tilknytningsmønster, så kærlighedslivet kan lykkes for jer?
Ved at gå i et forløb med parterapi, kan I få hjælp til at styre jer ind på den trygge tilknytning. I vil få redskaber til at komme mere og mere ind i det trygge tilknytningsmønster, som er den dybe hemmelighed til at få afkodet udfordringerne i kærlighedslivet.

Hvis I har fået lyst at arbejde med parterapi, så kontakt en parterapeut i Rødovre Terapicenter nedenfor, så I kan komme i gang med at arbejde jeres kærlighedsliv og tilknytning.

Birgitte Grønbech, MPF
Birgitte Grønbech, MPFEFT Par- og psykoterapeut, Leder- og stresscoach
Læs mere om Birgitte
Carsten Grønbech, MPF
Carsten Grønbech, MPFPar- og psykoterapeut og forandringscoach
Læs mere om Carsten
Gertie Amby, MPF
Gertie Amby, MPFPar- og psykoterapeut, tilknytning&kærlighed
Læs mere om Gertie

Psykoterapi og Parterapi

Psykoterapeuterne i Rødovre Terapicenter er hver især medlem af Dansk Psykoterapeutforening og er bundet af tavshedspligt og et etisk regelsæt.

Priser for parterapi, forløb og intensiv parterapi i Rødovre Terapicenter

Se priser på bagsiden af hver flip-box nedenfor:

Priser parterapi

Sessioner på 55 minutter og 75 minutter samt klippekort 7 * 75 minutter

Priser Parterapi

En session á 55 minutter: kr. 1.000,-

En session á 75 minutter: kr. 1.375,-

Forløb på 7 sessioner á 75 minutter kr. 7.500,- (spar 1.950,-)

Rabat 25% til studerende, pensionister og ledige

(dog kun 15% rabat på forløb)

Intensiv parterapi

Weekendforløb 8 sessioner eller 6 sessioner i Rødovre

Intensiv par terapi - priser inkl. moms

Weekendterapi i Blekinge: 12.500,- inkl. ophold og 4 måltider mad

To gange 3 sessioner  (á 55 minutter) i Rødovre: 5.000,- (spar 1.000,-)

15% rabat til studerende, pensionister og ledige