Find terapeut og book en tid her!

Hvis I ønsker at stå sammen mod den afhængighed en af jer eller begge har, kan Rødovre Terapicenter støtte jer i jeres proces

Afhængighed er belastende og har mange ansigter – derfor kan en parterapeut støtte jer i kampen mod afhængigheden

At leve dagligt med en afhængighed og dermed tab af selvkontrol er en stor belastning. Det kræver ofte tid og energi at få tilfredsstillet trangen efter det som man er afhængig af. Det kan fx være arbejde, sukker, alkohol, stoffer, spil eller pornografi. Uden samtaleterapi mod afhængighed kan trangen efter “stoffet” blive kraftigere og kraftigere og langsomt bliver “stoffet” det vigtigste eller eller får unødig højt indvirkning på adfærd og evne til at være i ægte kontakt. Det  påvirker selvfølgelig parforholdet negativt.

De nærmeste pårørende er de første der bliver ramt af de negative konsekvenser. Det  udvikler sig som en nedadgående spiral. De pårørende kan ganske ubevist blive komme til at samarbejde med afhængigheden ved blandt andet at fortie problemerne. Det bliver mere sårbart hvis afhængigheden fører til store fysiske og sociale problemer. Der kan således tilstøde andre problemstillinger som udbrændthed, skilsmisse, større isolation eller arbejdsløshed hvis misbruget får rigtig fat.

Afhængighed kan fylde alt for meget i et parforhold eller en familie blandt andet fordi den afhængige mister kontakt til sit indre følelsesliv og sine værdier. Det kan blandt andet betyde at der kommer pludselige vredesudbrud, tilbagetrækning, overdreven fokus på arbejde eller fritidsinteresser eller en firkantet personlighed som gør det svært at mærke respons og engagement ifht. partneren.

Som partner eller pårørende sker det måske ofte det at du ignorerer egne behov og følelser for at være i det. Håbet er at drukturene, spillelidenskaben, arbejdsnarkomanien mv er enkeltstående tilfælde.  Men uden at der sker en ændring?  Som partner til en der er for afhængig af noget skal du tage dig selv alvorligt og bringe problemerne ind i parterapi med din partner. Det handler om at sige meget tydeligt at det er mit behov at vi går i parterapi og jeg har brug for at der sker ændringer for at jeg kan leve videre. Det skal ikke være en tom trussel, men en klar besked, for ellers kan du selv ende i en glidebane, hvor du mister mere og mere selvværd og livskvalitet.

Undersøgelser viser, at jo mere man som pårørende dækker over problemet, jo mere kommer det til at fylde i parforholdet på en destruktiv måde. Hvis man derimod begynder at passe på sig selv, sætter sine egne grænser for, hvad man vil stå model til – og handler på dette, så vil der være en større sandsynlighed for at partneren søger professionel hjælp for sit problem. Og i de tilfælde, hvor dette ikke sker, og hvor den pårørende søger professionel hjælp, vil du som pårørende få mulighed for at tage stilling til, på hvilke præmisser, du vil fortsætte eller ikke fortsætte i et dysfungerende forhold.

Hvis I har fået lyst til at opsøge hjælp hos Rødovre Terapicenter kan I kontakte en af vore fire psykoterapeuter nedenfor:

Birgitte Grønbech, MPF
Birgitte Grønbech, MPFEFT Par- og psykoterapeut, Leder- og stresscoach
Læs mere om Birgitte
Carsten Grønbech, MPF
Carsten Grønbech, MPFPar- og psykoterapeut og forandringscoach
Læs mere om Carsten
Gertie Amby, MPF
Gertie Amby, MPFPar- og psykoterapeut, tilknytning&kærlighed
Læs mere om Gertie

Psykoterapi og Parterapi

Psykoterapeuterne i Rødovre Terapicenter er hver især medlem af Dansk Psykoterapeutforening og er bundet af tavshedspligt og et etisk regelsæt.

Priser for parterapi, forløb og intensiv parterapi i Rødovre Terapicenter

Se priser på bagsiden af hver flip-box nedenfor:

Priser parterapi

Sessioner på 55 minutter og 75 minutter samt klippekort 7 * 75 minutter

Priser Parterapi

En session á 55 minutter: kr. 1.000,-

En session á 75 minutter: kr. 1.375,-

Forløb på 7 sessioner á 75 minutter kr. 7.500,- (spar 1.950,-)

Rabat 25% til studerende, pensionister og ledige

(dog kun 15% rabat på forløb)

Intensiv parterapi

Weekendforløb 8 sessioner eller 6 sessioner i Rødovre

Intensiv par terapi - priser inkl. moms

Weekendterapi i Blekinge: 12.500,- inkl. ophold og 4 måltider mad

To gange 3 sessioner  (á 55 minutter) i Rødovre: 5.000,- (spar 1.000,-)

15% rabat til studerende, pensionister og ledige