Find terapeut og book en tid her!

Rødovre Terapicenter tilbyder samtaler til dig der er ramt af sorg

Ingen kommer igennem et helt menneskeliv uden at opleve sorg, tab eller krise. Når vi kommer ud i en krise, er der ingen vej uden om livet – vi må igennem sorgen og smerten.

Følgerne af at vige uden om kan være at lukke ned eller blive en skygge af sig selv. Derfor er vejen ind til sig selv med samtaler om følelser, tanker og kropslige reaktioner vigtige for at hele op igen.

Man taler om sorgarbejdets fire opgaver. Der er altså ikke tale om faser. Sorgens opgaver væver sig ud og ind mellem hinanden:

Erkendelse af tabet
Vi erkender med vor forstand, hvad vi har mistet – hvad mister jeg? Hvad har jeg mistet? Hvad frygter jeg at miste?

Forløsning af sorgens følelser (at gennemleve sine følelser)
Disse følelser trænger sig på, når vi erkender vore tab på et dybere niveau. Vrede, tristhed, fortvivlelse er følelser, som kan forløses. En forløsning, som i nuet giver mere styrke og ro.

Tilegnelse af nye færdigheder
At udvikle nye måder at leve på i det forandrede liv, så vi gradvist kan vinde mere og mere tillid til livet igen.

At flytte sin følelsesmæssige energi fra det, der var til det, der er i det forandrede liv. Det endelige farvel og dermed et forandret bånd til den / dem, vi var knyttet til. Der er netop ikke tale om at glemme den, vi har mistet, men at båndet til den, vi var knyttet til, forandres i løbet af sorgprocessen.

Ved voldsomme hændelser og dødsfald taler man om sjælsrystelser. Når man som sådan har mistet den basale tillid til verden, kan man ikke umiddelbart skille sig fra det, man har mistet. Den basale tillid (til verden) må genskabes, før man kan bearbejde sorgen og komme ind i den proces som det er at sige farvel til det, der var og finde energi til det forandrede liv efter hændelsen / dødsfaldet.

Sorghjælp og sorgterapi

Mange sorgforløb kan mennesker selv klare, hvis de har et godt netværk. Det, man under alle omstændigheder har brug for i starten er sorghjælp. Det kan være et lyttende øre, praktisk omsorg, at byde på en kop kaffe og bare være der for den anden.

Hvis sorgen alligevel, af forskellige grunde, bliver svær at bearbejde på egen hånd, er det, at sorgterapi kan være nødvendig, for at komme videre i livet.

Har du fået lyst at kontakte Rødovre Terapicenter vedr. sorgterapi er du velkommen til at tage kontakt med en af vore fire psyktoterapeuter nedenfor.

Birgitte Grønbech, MPF
Birgitte Grønbech, MPFEFT Par- og psykoterapeut, Leder- og stresscoach
Læs mere om Birgitte
Carsten Grønbech, MPF
Carsten Grønbech, MPFPar- og psykoterapeut og forandringscoach
Læs mere om Carsten
Gertie Amby, MPF
Gertie Amby, MPFPar- og psykoterapeut, tilknytning&kærlighed
Læs mere om Gertie

Psykoterapi og Parterapi

Psykoterapeuterne i Rødovre Terapicenter er hver især medlem af Dansk Psykoterapeutforening og er bundet af tavshedspligt og et etisk regelsæt.

Priser for psykoterapi i Rødovre Terapicenter

Se bagsiden af flip-boxen nedenfor:

Priser

Psykoterapi - coaching - stresscoaching - 1 session = 55 min.

Priser individuelle samtaler

1 session á 55 minutter: 800 kr.

Forløb 7 sessioner: 4.800 kr. (spar 800,-)

Rabat 25% til studerende, pensionister og ledige, dvs pris 600 kr./session.

(dog ikke rabat på forløb)