Behandling af misbrug og afhængighedsadfærd

Rødovre Terapicenter tilbyder samtaleterapi mod afhængighed. Afhængighed og misbrug har mange varianter. Det kan være til stoffer, alkohol eller sex, og det kan også være til mad, arbejde eller andet. Fælles for misbrug er, at det forhindrer dig i at kunne mærke din dybere sårbarhed og dine ægte behov for kontakt, få hjælp, omsorg mv.

Sammen med terapeuten skaber du en tryg alliance. Vi fokuserer på problemerne ved din adfærd og de oplevelser der kan ligge til grund for at du har udviklet en afhængighedsadfærd.

I behandling af misbrug og afhængighedsadfærd skal vi forstå de bagvedliggende grunde

Typisk dækker misbrug over en flugt fra ubehagelige følelser og over smerte, sorg og angst, som ikke er blevet set og mødt, da du var barn. Du kan også være kommet ind i et usundt miljø på et tidspunkt, hvor dine evner til at sætte grænser ikke var så veludviklede.

Ved at møde dine dybe behov og undertrykte følelser bliver du mere helstøbt. Hermed kan du langsomt opbygge din balance og råstyrke igen. Hjernens og kroppens biokemi påvirkes når dine følelsesmæssige tilstande bedres og det blive lettere at være i verden uden “stoffet”.

Behandling af misbrug og afhængighedsadfærd er en vej til at genvende kontrollen over DIG SELV

At leve dagligt med en afhængighed og dermed tab af selvkontrol er en stor belastning. Det kræver ofte tid og energi at få tilfredsstillet trangen efter det som man er afhængig af. Det kan fx være arbejde, sukker, alkohol, stoffer, spil eller pornografi.

Uden samtaleterapi mod afhængighed kan trangen efter “stoffet” blive kraftigere og kraftigere og du begynder langsomt at gå på kompromis med dine værdier. “Stoffet” bliver det vigtigste og alt andet kommer i anden række og de negative konsekvenser af misbruget forøges betragteligt.

Sæt en stopper for et liv på en deroute og find en mere frugtbar vej til at få gode stoffer og glæde ind i livet.

Hvis du har fået lyst til at arbejde dig ud af din afhængighed med en psykoterapeut i Rødovre Terapicenter er du velkommen til kontakte en af vores terapeuter eller booke en tid nedenfor.

Kom hurtigt i forløb med en kompetent og erfaren psykoterapeut

Vi er tre erfarne psykoterapeuter som tilsammen sikrer jer en mulighed for at komme hurtigt igang med et forløb. Vi arbejder ud fra en stor indsigt i terapeutiske processer og har altid radaren rettet mod den virkelighed vores klienter oplever. Sammen med klienterne skaber vi positiv udvikling, baseret på et ærligt og helhjertet engagement!

Birgitte Grønbech MPF

EFT Par- og psykoterapeut
Certificeret Stresscoach

Læs mere om Birgitte

Gertie Amby MPF

Par- og psykoterapeut

Carsten Grønbech, MPF

Par- og psykoterapeut

Psykoterapi som misbrug og afhængighedsbehandling

Psykoterapeuterne i Rødovre Terapicenter er hver især medlem af Dansk Psykoterapeutforening og er bundet af tavshedspligt og et etisk regelsæt.

© Copyright 2024 - Rødovre Terapicenter