Når du besvarer spørgsmålene

Besvar spørgsmålene så godt som du kan! Nogle spørgsmål kan være svære at svare på.

Du kan evt. tage og kopiere spørgerammen nedenfor, over i det dokument. Så kan du skrive stikord ned, hvis det er bedst for dig.

I sessionen tager vi udgangspunkt i at finde ledetråden til din adfærd/tilknytningsstil i dit parforhold.

Barndommens tilknytningsrelationer

 1. Hvilken familie voksede du op i? (fakta som antal søskende, evt. skilsmisse, sociale forhold, typiske ting I gjorde)
 2. Hvem var dine primære omsorgspersoner? Måske var der andre dine forældre?
 3. Kunne du altid regne med at få omsorg hos denne person/disse mennesker? (fx var der en forudsigelighed i hvor tilgængelig de var)
 4. I hvilke situationer var det mest sandsynligt, at du fik omsorg fra denne person/disse mennesker? (Fx når de ikke var travle, når de var glade, når du havde slået dig fysisk, når du blev mobbet osv)
 5. Hvordan viste du denne person/disse mennesker, at du havde behov for kontakt og omsorg? (Fx ved at græde, hænge med hovedet, gå direkte til dem)

Model for tilknytning fra dine forældre     

 1. Hvordan viste dine forældre omsorg og kærlighed for og til hinanden? (kyssede, krammede, holdt i hånd, sagde søde ting, anerkendte hinanden, smilte, havde det sjovt, gjorde ting sammen osv)
 2. Skændtes dine forældre? Hvordan fandt de sammen bagefter? Løste de konflikterne og genfandt de nærheden?
 3. Var de åbenlyst og tydeligt kærlige? (var det dermed tydeligt at de elskede hinanden, eller var det mere svært at se “bare var sammen- fordi det var de”)

Dine tidligere romantiske tilknytnings-relationer                               

 1. Har du været i stand til at finde trøst og støtte i dine tidligere forhold? (fx når du følte dig usikker eller ked af det, havde oplevet noget der bragte dit sind ud af balance eller blev vred, når din partner ikke opførte sig retfærdigt osv)
 2. Har dine tidligere partnere nogensinde svigtet dig eller været utilgængelige på kritiske tidspunkter? (har du oplevet utroskab, uforudsigelig dårlig adfærd, vendt dig ryggen, forådelse, fysisk eller psykisk vold mv)
 3. Har der været nogen særlige traumatiske hændelser i dine tidligere kærlighedsforhold? (utroskab, ulykke, sygdom, død i familien, stor sorg, mm)
 4. Hvordan har du forsøgt at søge trøst og støtte i kærlighedsforhold? (Fx når du mærker dig sårbar, hvordan vil du så søge trøst og opmærksomhed fra partneren? Fx ved at blive holdt om, lyttet til, have sex, se en film sammen, blive masseret, gå en tur, gøre ting sammen, blive mødt med anerkendelse, få en sød besked mv)
 5. Hvad lærte du om trøst og kontakt fra din/e tidligere partner/e?
 6. Har der været tidspunkter, hvor du ikke var i stand til at være sårbar og finde trøst og støtte hos din partner? (hvor du opgav, bare blev sur mv)
 7. Hvis ingen var tryg, hvordan trøstede du så dig selv? (Gik du til en fortrolig ven, søgte du at spise eller drikke dig fra problemet, lukkede af og så en film, købte nyt tøj osv)

Generelt om din måde at være tryg i verden

 1. Hvordan lærte du, at man kan være tryg ved mennesker? (kan du være tryg og hvad skal der til for at føle dig tryg – og hvordan har du lært det?)
 2. Hvad har du gjort for at søge at finde tryghed, hvis der ikke var nogen at række ud til? (Søger du ensomheden, film, adspredelser, sport, dyr, alkohol eller euforiserende stoffer, bøger, arbejde, naturen mv)
 3. Har du nogensinde brugt fx, alkohol, stoffer, porno, sex, arbejde eller materielle ting som trøst eller erstatning for nærhed med en anden/andre?

Tilknytning, kontakt, omsorg og dialog med din partner NU

 1. Hvad gør du, når du bliver usikker? (fx hvis du er opgivende eller møder et mønster I har igen og igen, hvis du inden i er bange for at I kan risikere jeres forhold, hvis du er bange for at blive afvist af din partner, hvis du er bange for at blive nedgjort)
 2. Hvad gør du når du møder modstand?
 3. Hvad har du brug for, når du bliver ked af det, utryg, modløs mv? (er det et kram, at blive lyttet til, forstået, eller at være alene? eller?)
 4. Hvad har du brug for at komme ud af en svær situation? (At blive forstået og respekteret, at se din partner gøre noget nyt, at mærke at din partner også er ked af det, eller?)
 5. Hvad tror du der sker med din partner? (Hvad er det for nogle tanker, følelser og mønstre der optager din partner)
 6. Hvor lander I to når noget bliver svært mellem jer? (hvordan lander I på jeres to ben, hverisær og hvordan kommer I hinanden i møde, eller gør I?)
© Copyright 2024 - Rødovre Terapicenter