Find terapeut og book en tid her!

Få hjælp til at genskabe et lidenskabeligt forhold til din partner, få uddybet jeres venskab og jeres commitment til at ville hinanden.

I Rødovre Terapicenter tilbyder vi blandt andet parterapi, da det er vores erfaring, at mange, også efter et langt parforhold, kan få brug for at mødes med en uvildig part for at drøfte de temaer, I oplever i jeres parforhold som værende svære. Det kan dreje sig om kommunikationsproblemer, seksuelle vanskeligheder, som oftest bunder i noget dybere, eller det kan være tilbagevendende udfordringer, hvor I gang på gang oplever, at I støder panden mod muren uden at finde en egentlig løsning. I mærker måske, at tonen imellem jer er blevet mere ligegyldig, ja, måske overvejer I endda skilsmisse og tænker: ‘ Der er ingen brugbar vej ud af dette her.’ Vejen er efterhånden brolagt med mange misforståelser og en manglende følelse af at være elsket og respekteret.

Forskere i kærlighed har fundet frem til, at der er tre vigtige komponenter i et kærlighedsforhold:

  1. Et dybt venskab med fuld fortrolighed
  2. Nærhed og intimitet, herunder sexlivet
  3. Commitment – dvs. at hver part vil gøre sit til at få forholdet til at lykkes.

Alle tre komponenter er i virkeligheden lige vigtige og skal derfor holdes i balance. Når en af disse komponenter er udfordret, opstår der problemer i parforholdet.

Birgitte Grønbech, MPF
Birgitte Grønbech, MPFEFT Par- og psykoterapeut, Leder- og stresscoach
Læs mere om Birgitte
Carsten Grønbech, MPF
Carsten Grønbech, MPFPar- og psykoterapeut og forandringscoach
Læs mere om Carsten
Gertie Amby, MPF
Gertie Amby, MPFPar- og psykoterapeut, tilknytning&kærlighed
Læs mere om Gertie

Psykoterapi og Parterapi

Psykoterapeuterne i Rødovre Terapicenter er hver især medlem af Dansk Psykoterapeutforening og er bundet af tavshedspligt og et etisk regelsæt.

Parterapi med en par- og psykoterapeut

Gennem samtaler med en af Rødovre Terapicenters dygtige parterapeuter, vil I få mulighed for at få genoprettet parforholdet og få udredt evt. misforståelser. I vil få mulighed for at åbne op om det, som var for svært at tale med hinanden om. I vil komme ind i en helende proces, hvor I ved hjælp af forskningsbaserede og gennemprøvede metoder får hjælp til at vække gammel kærlighed til live igen. I vil blive i stand til igen at knytte sunde og stærke bånd til hinanden. I vil få en større forståelse for både jeres egne negative reaktioner og den andens samt lære en helt ny måde at kommunikere på, som er konstruktiv for jeres forhold. I vil lære at se med mere milde øjne på både jer selv og den anden. Kort sagt, I vil kunne få en mere kærlig og berigende relation og genfinde glæden ved jeres parforhold.

Vi tager udgangspunkt i de problemer I kommer med og arbejder ud fra disse efter en fælles overenskomst om, hvad jeres målsætning er med parterapien. I vil få forskellige hjemmeopgaver efter behov.

Hvis I går med tanker om skilsmisse, kan parterapi være med til at redde jeres parforhold.

På den anden side, hvis ønsket om skilsmisse er stærkt hos jer begge eller bare den ene part, kan det vise sig at være en rigtig god investering, stadigvæk at gå i et forløb, hvor tingene bliver redt ud og muligheden for at tage en ordentlig afsked med hinanden er tilstede, hvis I ender med denne løsning. For at kunne sige goddag til noget nyt, er det nødvendigt at få sagt ordentligt farvel til det, der var. Og uanset hvor meget jeres parforhold har lidt, er det som regel også altid en blandet affære at blive skilt. Der er tale om en sorgproces, som i en eller anden forstand skal gennemleves. Også dette vil vi kunne hjælpe jer med.

Har I fået lyst at booke tid enten i klinik eller online hos en parterapeut er I mere end velkomne.