Ud af ensomhed med psykoterapi

Ensomhed kan være et symptom på at du skal søge hjælp….

Få støtte og nyt livsmod til at komme ud af ensomheden via samtaler med en af Rødovre Terapicenters psykoterapeuter.

Følelsen af ensomhed opstår, når mennesker oplever, at deres sociale relationer ikke opfylder deres sociale behov og forventninger. Ensomhed opstår hos os mennesker, når vi ikke føler os forbundet med andre – eller vi savner kontakt og samvær med dem, vi føler os forbundet med.

Fællesskaber, relationer, familie og venner har stor betydning for at være i verden. Desværre er der for mange, der i dag oplever ensomhed som hæmsko for livskvaliteten.

Ignorer ikke dit behov – kom ud af ensomhed med psykoterapi

Hvis du oplever at dit liv påvirkes for meget af ensomhedsfølelsen, skal du ikke ignorere den. Du skal prioritere dig selv og arbejde med at ændre din situation. I Rødovre Terapicenter kan du få individuel terapi eller gruppeterapi, hvor vi hjælper dig med at finde ud af, hvorfor du er ensom, blandt andet ved at arbejde med dit mod til at stå op for dig selv. Dette arbejde kan bane vejen for at du får handlekraft til at hjælpe dig selv ud af den negative ensomhedsspiral.

Du er ikke alene – kom ud af ensomhed med psykoterapi!

Her er nogle fakta om ensomhed, som findes på Maryfondens hjemmeside:

  • 12 % af unge 16-24-årige er alvorligt ensomme
  • 350.000 danskere i alderen 16 år og opefter oplever alvorlig ensomhed
  • 150.000 voksne mellem 30 og 60 år oplever alvorlig ensomhed
  • Kortvarig ensomhed er helt normalt og uskadelig
  • Langvarig ensomhed kan mindske eller skade vores sociale kompetencer
  • Langvarig ensomhed resulterer i en stresstilstand og er skadelig for vores krop
  • Ensomhed er en følelse og afhænger af den enkeltes sociale behov
  • Ensomhed handler mere om kvaliteten af ens relationer end antallet

Maryfondens fakta er baseret på kilden Ensomhed blandt unge, DEFACTUM, 2019 samt estimater baseret på tal fra Sundhedsprofilen 2018

Følelsen af ensomhed bliver ofte forbundet med skam hos den ensomme, fordi det føles flovt, og man tænker, at det er ens egen skyld.

Prioriter dig selv og kom ud af ensomheden med psykoterapi

Hvis du oplever at dit liv påvirkes for meget af ensomhedsfølelsen, skal du ikke ignorere den. Du skal prioritere dig selv og arbejde med at ændre din situation. I Rødovre Terapicenter kan du få individuel terapi eller gruppeterapi, hvor vi hjælper dig med at finde ud af, hvorfor du er ensom, blandt andet ved at arbejde dit selvværd og dit mod til at stå op for dig selv. Dette arbejde kan bane vejen for at du får handlekraft til at hjælpe dig selv ud af den negative ensomhedsspiral.

Kom hurtigt i forløb med en kompetent og erfaren psykoterapeut

Vi er tre erfarne psykoterapeuter som tilsammen sikrer jer en mulighed for at komme hurtigt igang med et forløb. Vi arbejder ud fra en stor indsigt i terapeutiske processer og har altid radaren rettet mod den virkelighed vores klienter oplever. Sammen med klienterne skaber vi positiv udvikling, baseret på et ærligt og helhjertet engagement!

Birgitte Grønbech MPF

EFT Par- og psykoterapeut
Certificeret Stresscoach

Læs mere om Birgitte

Gertie Amby MPF

Par- og psykoterapeut

Carsten Grønbech, MPF

Par- og psykoterapeut

Psykoterapi giver dig støtte på vej ud af ensomhed

Psykoterapeuterne i Rødovre Terapicenter er hver især medlem af Dansk Psykoterapeutforening og er bundet af tavshedspligt og et etisk regelsæt.

© Copyright 2024 - Rødovre Terapicenter